Vers vlees

Zeeuws rundvlees

Ons rundvlees komt van Zeeuwse bodem. Een kwalitatief zeer hoogwaardig product dat met ons vakmanschap een meesterwerk wordt.
Daardoor behoren al onze soorten biefstuk bij de toppers.

Toppers

  • Biefstuk (alle soorten)
  • Steak aux herbes (gekruide biefstuk)
  • Biefstukspies
  • Riblappen
  • Lendesteaks


Zeeuws lam

Ons lamsvlees komt eveneens van Zeeuwse bodem. Dit is licht rose en zilt van smaak.
Wij kunnen het hele jaar door heerlijk lamsvlees leveren.

Toppers

  • Lamszadel
  • Lamskotelet
  • Lamsbout
  • Lamsrack
  • Lamskroon

Al ons lamsvlees is zowel naturel, gekruid als gemarineerd verkrijgbaar.


Boerderijkip ( scharrelkip )

Boerderijkip is een kip die opgroeit bij een normaal dag-en-nachtritme. Lagere bezetting in de stallen en met plezier gezonde kippen houden van een langzaam groeiend kippenras. De boerderijkip is een Hollandse scharrelkip die opgroeit in een omgeving waar ze vrij rond kunnen scharrelen. Ze scharrelen overdekt met vrije uitloop naar de frisse lucht.

Dankzij een beter leven en vakmanschap bent u verzekerd van kip met een ambachtelijke smaak!

Dierenwelzijn

De dieren krijgen 100 procent plantaardig voer, dat voor 70 procent uit graan bestaat. Ook is het streven is om de kuikens zonder medicijnbehandelingen bij de slachterij te krijgen. De eerste groep kippen waren helemaal antibioticavrij. De resultaten zijn dus veelbelovend. Bewust beter voor dier en mens.

In ons assortiment

  • Hele kip
  • Kipfilet
  • Kippenbouten
  • kipdijvlees
  • drumsticks



Lekker Limburgs Livarvarken bij slagerij Heersma te Oostkapelle

Persbericht

Smakelijk varkensvlees van het Limburgse Livarvarken. De oorsprong van deze bontgekleurde varkens ligt op Abdij Lilbosch in het Limburgse Echt. Daar kunnen de Livar varkens naar hartenlust in de kloostertuinen wroeten en rollen in de modder. Op de abdij worden de varkens met liefde verzorgd door de monniken. De maaltijd van deze bijzondere varkens bestaat uit vers geteelde Limburgse granen. En dat proef je!



Over Livar

Een van de unieke kenmerken die het Livarvlees onderscheidt van ander vlees is de bijzondere leefwijze van het Livarvarken. Deze Limburgse varken hebben het voorrecht rond te mogen scharrelen in de frisse buitenlucht op een scharrelboerderij. Een aantal varkens worden zelfs verzorgd door monniken!

Het Livarvlees is doorregen met vet. Vet is de smaakdrager van vlees en geeft het Livarvlees een aangename en natuurlijke smaak. Bovendien kent het bij de bereiding nauwelijks gewichtsverlies waardoor het vlees heel mals en sappig blijft. De Livar varkens doen zeer zeker niet onder voor de beste scharrelvarkens uit Spanje of Italië. Livarvlees is authentiek, ambachtelijk en eerlijk.

Ook de dierenbescherming is positief over Livar. De Livar varkens worden gehouden in ruime stallen op stro en met uitloop naar buiten. Livar werkt voortdurend aan het nog diervriendelijker maken van haar boerderijen. Ook wat dierenwelzijn betreft getuigt de keuze voor varkensvlees van Livar daarom volgens de Dierenbescherming van goede smaak.

Kijk voor meer informatie over Livar op www.livar.nl