Smulsteen

De Smulsteen®; een nieuwe manier van “thuis uit eten”

De smulsteen® is een uniek en verrassend thuis eten concept dat bij Slagerij Heersma te verkrijgen is. De smulsteen® biedt variatie en is praktisch in gebruik. Daarnaast is het een uitstekend en smaakvol alternatief voor het gourmetten met de feestdagen!

Wat is de smulsteen®?

De smulsteen® is een ovensteen welke door de slager gevuld wordt met vlees, groenten en aardappelen. U krijgt de smulsteen® in een feestelijke doos van uw slager mee naar huis en kunt deze heel eenvoudig binnen een half uur in de oven bereiden. U krijgt bij de steen een authentieke gietijzeren houder waarmee u de steen, nadat deze uit de oven komt, op tafel kunt zetten. Hierna is het enkel nog samen gezellig genieten van de heerlijke producten op de steen!

Gemakkelijk en gezond

Bijkomend voordeel van deze bereidingswijze is dat er geen extra olie of boter nodig is om de producten te garen. De steen gaat, zoals u hem mee krijgt van uw slager, direct in de oven. Op de doos van de smulsteen® vindt u alle informatie over de bereidingswijze van en omgang met de smulsteen®.

Eeuwenoude authentieke bereidingswijze

De manier van een complete maaltijd bereiden op een ovensteen is van oorsprong Bulgaars. Daar is het gebruikelijk om thuis of in een restaurant de maaltijd op een ovensteen opgediend te krijgen. Om deze vervolgens, gezamenlijk, vanaf de steen te dineren. De steen is gemaakt van klei waardoor de warmte enige tijd wordt vastgehouden. Zo blijft het gerecht heerlijk op temperatuur buiten de oven.

De Smulsteen®; ‘sfeervol thuis eten’

De smulsteen® is niet alleen een nieuw en uniek product, maar ook een nieuw concept: ‘sfeervol thuis eten’. Want door de bijgeleverde gietijzeren houders kunt u de steen op tafel presenteren. Zo geniet u direct aan tafel van een complete, sfeervolle, ambachtelijke en verse maaltijd.

U krijgt de smulsteen® gevuld, in een mooie doos, met gebruikswijzer en met houder in bruikleen mee van de slager. Een kleine borg van 15,- krijgt u terug bij het schoon inleveren van de smulsteen®.

Smulsteengerechten

Haal de smulsteen een uur voor gebruik uit de koelkast. Gaar de smulpan in een voorverwarmde oven van 180 graden gedurende 25-30 minuten.

Amerikaanse smulsteen

  • Voorgegaarde spare-ribs
  • 2 grote gepofte aardappels
  • Voorgekookte maiskolf
  • Broccoli roosjes
  • Kaas-roomsaus
  • Sweet honey saus
  • Glace saus

Bulgaarse smulsteen

  • Varkenshaas
  • Aardappel wedges
  • Paprika
  • Courgette
  • Cherry tomaatjes
  • Broccoli
  • Kruidencrème
  • Kaas-roomsaus

Franse smulsteen

  • Varkenshaas
  • Haricots verts in katenspek
  • Aardappel wedges
  • Broccoli roosjes
  • Kaas-roomsaus
  • Kruidencrème

Smulsteen mixed grill met lamskotelet

  • 250 gram varkensvlees
  • 200 gram kipfilet
  • 250 gram lamskotelet
  • Courgette
  • Paprika rood/groen
  • Kruidencrème

Smulsteen burger trio

  • 750 gram runder- of half-om-half gehakt
  • Halve verse uienringen
  • Paprika strips rood/groen
  • Hamburger hotsaus
  • Italiaanse kruiden
  • Kruidencrème

Smulsteen mixed grill trio

  • 250 gram varkenshaas
  • 200 gram kipfilet
  • 250 gram biefstuk
  • Courgette
  • Paprika rood/groen
  • Kruidencrème

Hollandse beenham smulsteen

  • Gesneden beenham
  • Haricots verts in katenspek
  • Uitgelekte blik maïs
  • Gegaarde aardappel schijfjes
  • Blokjes ontbijtspek
  • Ui
  • Kaas-roomsaus
  • Pizzakaas
  • Kruidencrème
  • Peper-roomsaus