Nieuws

Bekroningen

Op 21 mei 2015 ontvingen wij bekroningen voor onze Oosterschelde spek en Oosterschelde ham van MFC-event.

De producten zijn streng gecontroleerd door deskundige keurmeesters op geur en smaak, versheid, uitstraling en samenstelling en consistentie.


Persbericht Telegraaf

De perfecte biefstuk

Nederlanders zijn van oudsher eigenlijk geen echte biefstuketers. Wij willen vooral mager en dan zit er aan dit stukje koe kraak noch smaak.

Nou is het vet juist bepalend voor de smaak. Gelukkig begint de bang-voor-vethysterie een beetje over te gaan en kunnen we wat beter uitleggen dat vlees zonder vet eigenlijk heel onnatuurlijk is. Bedenk dat vlees een spier is. De brandstof van een spier is vet, een spier zonder vet is dus een spier die niets heeft verbrand, niets gedaan. Die is eigenlijk te week.

Qua smaak winnen entrecote en ribeye het met voorsprong van biedstuk. Die stukken zijn veel lekkerder, omdat ze spier én vet hebben. Omdat je iets langer moet kauwen, krijg je een beter mondgevoel met meer smaakafgifte. Dus iets steviger met een beetje vet is geweldig.

Genoeg theorie, we gaan biefstuk bakken! Dat doen we samen met slager Erik Waagmeester van De Wit in Amsterdam.

  1. "Om te beginnen, en dat geldt voor alle vlees: een uur van te voren uit de koelkast halen en op kamertemperatuur laten komen. als je een biefstuk uit de koelkast bakt dan heb je teveel hitte nodig om de binnenkant warm te krijgen: de buitenkant wordt dan eerder zwart en het vlees taai."
  2. "De biefstuk kort van te voren licht zouten. Niet te veel boter in de pan, goed heet laten worden. Doe je te veel boter in de pan dan gaat de biefstuk sudderen en schroeit het vlees niet dicht. aan beide kanten op hoog vuur dus mooi bruin bakken, dan de biefstuk uit de pan."
  3. "Als je hem rood wilt hebben, leg je hem op een warm bord en laat je hem zo rusten. Wil je hem iets verder rosé, wikkel hem dan in aluminiumfolie. De warmte werkt dan nog door. Nu pas voor de jus een extra stuk boter erbij in de pan. Eventueel afblussen, maar een boterjus is bijna niet te versmaden. Wil je er peper bij dan maal je die er nu pas over."

Kijk aan, de perfecte biefstuk! Dit geldt trouwens ook entrecotes, ribeyes en ossenhaas. O ja, als je biefstuk eet, doe het dan meteen goed. Koop mooie biefstukken van zo'n 200 gram per stuk. Beter minder vaak een mals stuk eersteklas vlees, dan iedere dag een taai lapje.



Persbericht NRC Handelsblad

ik@nrc.nl

Afgelopen zomer stond ik op een mooie barbecuedag bij de slager in Oostkapelle. De slagerij is vol. Eén van de klanten, zo'n vrolijke jonge vader, komt binnen met zijn kleuterzoon. Blijkbaar komen ze net van de bakker. De vader legt aan zijn zoon uit dat je bij de slager worst kan kopen en bij de bakker brood. Het jongetje lijkt het verschil niet goed te begrijpen. De vader legt het zijn zoon nogmaals uit: ,,Bij de slager koop je worst".

Nadat de vader geholpen is, vraagt de slager of de zoon een plakje worst wil. ,,Ja", zegt het jongetje. Waarop de vader zegt tegen zijn zoontje, ,,en wat zeg je dan?"

Vol overtuiging roept het jongetje: ,,Meer!"


Persbericht 2009

10-jarig bestaan Heersma

Slagerij Heersma is niet meer weg te denken uit het winkelcentrum van Oostkapelle. In tien jaar heeft Rob Heersma dan ook een trouwe klantenkring opgebouwd."In oktober gaan wij het 10-jarig bestaan uitgebreid vieren", laat Rob weten. "Natuurlijk wil ik mijn klanten daarbij betrekken. Dat doe ik vooral door heel veel aantrekkelijke acties te houden".
Hij wil daar nog niet teveel van verklappen. "Als de mensen naar de winkel komen, kunnen ze zelf zien en ik zie mijn klanten ook. Dat vind ik leuk, maar tijdens dit jubileum zeker. Het getal 10 zelf is in ieder geval in de actie terug te vinden".

Ook de kinderen vieren het 10-jarig bestaan mee met kleurplaten. Ieder kind dat een kleurplaat inlevert, krijgt een leuk prijsje. Bovendien dingen zij mee naar een van de hoofdprijzen. Per categorie zijn er drie mooie verrassingsprijzen beschikbaar.

Verder zijn bij slagerij Heersma natuurlijk volop bekende herfstspecialiteiten te verkrijgen zoals salades en patés. Dat wordt dus weer smullen!

Uw specialist in lekkere en bijzondere vleeswaren!



Persbericht, september 2012

Slagerij Heersma in Oostkapelle valt in de prijzen!

Op 19 september vonden tijdens de Slavakto de Internationale ambachtelijke vakwedstrijden plaats. Slager Rob Heersma heeft in deze wedstrijd een bijzondere prestatie neergezet. Zijn ambachtelijke Zeeuwse vleeswaren zijn bekroond met GOUD EN GOUD MET STER,waarmee is aangetoond dat deze tot de beste van Nederland behoren!

Bekroonde producten

  • Zeeuws spek: GOUD
  • Tapacue schotel: GOUD
  • Zeeuwse leverworst: GOUD MET STER
  • Zeeuwse boerenham: GOUD MET STER
  • Zeeuwse grillham: GOUD MET STER

Vakwedstrijd

De Internationale Slavakto vakwedstrijden staan bekend als de meest prestigieuze in slagersland. De ambachtelijke producten zijn gekeurd door speciaal geselecteerde keurmeesters. Bij deze keuring heeft de jury de producten zeer kritisch beoordeeld op onder andere smaak, kleur, uiterlijk en mondgevoel. Deze criteria hebben alles te maken met hoe u als consument de producten waardeert.

De ambachtelijke slager onderscheidt zich door de eigen productie van vleesspecialiteiten, vleeswaren, worstsoorten en maaltijden. Slager Rob Heersma benadrukt dat hij in de worstmakerij uiterst zorgvuldig te werk gaat. Er wordt gebruik gemaakt van traditionele recepten en kwalitatief hoogwaardige grondstoffen, kruiden en specerijen. Dat deze producten niet alleen heel lekker zijn, maar ook van uitzonderlijke kwaliteit, heeft de slager met deze Internationale Slavakto vakwedstrijden daadwerkelijk bewezen.

Nieuwsgierig geworden?

U bent van harte welkom om de bekroonde producten te komen proeven in zijn winkel. Graag tot ziens!